Egyptisch katoen

WAAROM EGYPTISCH KATOEN?

In de afgelopen drie eeuwen heeft Egyptisch katoen zich ontpopt tot een van de grootste concurrenten op zijn gebied.
Met de reputatie het ‘beste’ katoen ter wereld te zijn, vanwege zijn zachtheid, sterkte en superieure eigenschappen,
worden er van Egyptisch katoen gepositioneerde producten gemaakt die tot de beste van de wereld behoren.

Egyptisch katoen heeft niet zonder reden een dergelijke reputatie opgebouwd. Het is het beste katoen ter wereld. De volgende eigenschappen maken dat Egyptisch katoen zich onderscheidt van andere natuurlijke vezels:

De lengte van de vezel maakt het mogelijk om de beste garens te maken, zonder de kracht van het garen te verliezen;

De sterkte van de vezel maakt stoffen sterker en resistent tegen stress;

Het heeft het vermogen om vloeistoffen te absorberen en het geeft stoffen van Egyptisch katoen diepere, meer heldere en meer resistente kleuren.

De zachtheid van Egyptisch katoen is met geen enkele andere stof te vergelijken.​

Egyptisch katoen wordt met de hand geplukt en garandeert de hoogste zuiverheidsgraden. Daarnaast geeft handplukken
– in tegenstelling tot mechanisch plukken- geen druk op de vezels, waardoor de vezels recht en intact blijven.

Al deze factoren hebben ertoe geleid dat Egyptisch katoen het beste katoen ter wereld is. Stoffen gemaakt van Egyptisch Katoen zijn zachter, fijner en met een langere vezel dan welke andere katoen ter wereld.

De draadtelling is het aantal draden in elke vierkante inch en over het algemeen geldt: hoe hoger de draadtelling, hoe luxer, dichter en zachter het materiaal zal voelen. De kwaliteit van het garen is eveneens van belang en draagt bij aan hoe het product aanvoelt. De draadtelling alleen vertelt dus niet altijd het hele verhaal.

120-180 THREAD COUNT

Dit assortiment is het meest geschikt voor verhuur en basisgebruik in huis, het type dat vaak in ziekenhuizen wordt gebruikt. Zeker goed voor een extra kamer en waar het gebruik materiaal van een meer fundamentele aard vraagt.

200 THREAD COUNT

Een zeer koele en lichte percale katoen, die meestal wordt gebruikt in de zomer. Het wordt in veel hotels gebruikt. Dit product is ideaal voor contractgebruik of huishoudelijk gebruik waar de eis is voor koel, fris beddengoed binnen een bepaald budget.

400 THREAD COUNT

Dit is ons best verkopende katoenproduct. Een zacht, nog groter Egyptisch katoen dan de 200 tellen. Gunstig door zijn ‘coole’ gevoel en duurzaamheid, met een universele bruikbaarheid. Dit product is wat u verwacht op de bedden van grote hotelketens en het is wereldwijd te vinden.

600 THREAD COUNT​

Hier is waar het exclusieve einde van de kwaliteit begint en die mogelijk is gemaakt door het gebruik van persluchttechnologie in het weefproces. Het is een mooie glanzende, uniforme, zachte en zeer gladde stof, het best verkopende luxe katoen in ons assortiment.

Wat zijn de voordelen van Egyptisch katoen?

Wat is de reden waarom juist Egyptisch katoen zo hoog gewaardeerd wordt? Sinds eeuwen is bekend dat de Egyptische katoenplant de bijzonder mooie, lange en glanzende vezels levert. Iedereen voelt onmiddellijk het verschil: de stof is uiterst zacht. Ook heeft dit katoen het vermogen veel meer vocht op te nemen en het gaat door zijn kwaliteit langer mee. Dat is dan ook de reden waarom zo veel hotels en ook bed & breakfasts gebruik willen maken van Egyptisch katoen.

Wat betekent thread count?

Waarom zijn counts zo belangrijk? Hoe hoger het aantal counts, hoe fijner de garens en hoe hoger dus de kwaliteit van de stof. Het kan gebeuren dat u een fabrikant tegenkomt die beweert dat zijn producten 1000 counts (of zelfs hoger) hebben. Zij gebruiken dan 250 garens van 4 verstrengelde draden. Zo kom je inderdaad op 1000 draden per inch, maar de echte threadcount is slechts 250 counts. Daarom moet u zo’n hoog aantal counts met een korreltje zout nemen.

Wat is satijn Egyptisch katoen?

Dit wijst op een weeftechniek, waarbij de kruispunten van de ketting- en inslagdraden gelijkmatig verspreid liggen en bedekt worden door de inslagdraden. Met deze techniek kunnen garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor het weefsel soepel wordt. De onderkant is dof, maar de bovenkant is glanzend door de losliggende inslagdraden. Dit geeft het weefsel een luxe uitstraling. Satijn geweven Egyptisch katoen heeft altijd minimum 200 counts.

Wat betekent Egyptisch katoen percale?

Percale refereert aan de weeftechniek en niet aan de samenstelling. Zo kan percale bestaan uit 100% Egyptisch katoen of gemixt katoen en polyester. Percale wordt vaak gebruikt bij bedlinnen en wil zeggen dat het betreffende linnen bestaat uit minimaal 200 counts. Dit komt neer op een hoge weefdichtheid en garenfijnheid.

Wat is gekamd katoen?

Om gekamd Egyptisch katoen te krijgen, wordt het katoen vóór het spinnen eerst ‘gekamd.’ Dit is een proces waarbij de kortste garens verwijderd worden. Immers: de langere katoengarens leveren de beste kwaliteit. Hoe langer het garen, hoe beter de kwaliteit is! Hierdoor wordt de stof nóg zachter en egaler. Bovendien zult u merken dat er na het wassen veel minder pluisjes zichtbaar zijn.